dziś odpoczywam menu na dziś: 6 jaj 100g boczku 100g produktu do smażenia (kokos, klarowane,smalec) 500g mix mięsa 100g mix orzechów 50g gorzkiej czekolady 40g mix olejów 3-4kg warzyw mięso smażone na 100g tłuszczu. cały tłuszcz z patelni wylewam na warzywa, smakuje wybornie :-) kalorii ciągle dużo, wywalone mam na jakieś kalkulatory do przodu.
do smażenia dobry bedzie teflone nie przywiejaący , Pam, smalec to polecam nie polecam smażyć na oleju z włoskich, bardziej by sie nadawał już olej z laskowych ale także szkoda marnować jego właściwości. Jak pisałem wyżej ew do krótkiego smażenia na małym ogniu oliwa z oliwek
PawelSzEvc, a to jakaś róznica ? wiem, niby na oleju z wytloczyn powinno sie tak ?, ale i tak oliwa nie jest taka zła, ma wyższa temperature dymienia niż np. olej rzepakowy, do smazenia moze być. Buli915 taaa leczo było zayebiste, znajde jeszcze czas to wrzuce coś jeszcze i jak z Patrykiem sie ustawimy na trening w końcu to jakiś z treningu [...]
Smażyć możesz na różnych rodzajach tłuszczów, między innymi: masło klarowane, olej kokosowy, oliwą z oliwek, czy smalec. Te cztery będą najbardziej stabilne i najmniej podatne na wpływ wysokiej temperatury. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej: [...]
[...] przyleciały z Polski pyszności i same zdrowe rzeczy: - olej z wiesiołka - olej kokosowy extra virgin do jedzenia i jeszcze jeden - miał być virgin, żebym mogła stosować do smażenia, ale na opakowaniu stoi że zimnotłoczony, ma zapach kokosa - mogę go używać? - chrom - magnez - essentiale forte na wątrobę - 2 odżywki białkowe - WHEY 100 i Olimp [...]
Nie panikuj i pozbadz sie czarnych mysli bo to w niczym nie pomoze. Tak, Hetavel ma sporo racji co do jakosci jedzenia. Nie obraz sie, nie mam nic zlego na mysli, ale tak wyglada przecietna dieta Polaka/Polki mniemajacych, ze jest zdrowa. masz produkty maczne kiepskiej jakosci (kajzerki), wedline produkowana niewiadomo z czego, jogurty, ktore nie [...]
WPC = Whey Protein Concentrate - bialko Rano daj jaja albo wlasnie WPC, mozesz robic placki owsiane, odsylam do dzialu kuchnia tluszcz: ryby tluste, suplementacja tranem/omega3, oliwa z oliwek extra virgin(ale nie do smazenia!), awokado tez jak najbardziej, tylko zadbaj zeby tego tluszczu bylo troche w diecie, jest on bardziej potrzebny niz [...]
co do smazenia na oliwie z oliwek to slyszalem ze nie powinno sie uzywac jej do smazenia bo pod wplywem temperatury tworza sie w niej jakies syfy nie wiem ile w tym prawdy...
do smażenia dobrze sprawdza się PAM, a do jajek jak jest miejsce w bilansie to GHEE :-) do tej pory jajka robiłem na GHEE, ale kilka dni temu skończyło mi się chciałem spróbować na takiej folii bez dodatkowych tłuszczy, bo w bilansie ich nie mam wliczonych, ale widzę że kiszka z tą folią, 5 kostek masła w lodówce już czeka także za niedługo jak [...]
Uważaj na słodziki, zawierają one aspartam. Co do smażenia jeżeli chcesz bezkalorycznie to polecam olej PAM, oliwa odpada gdyż podczas smażenia utlenia się. Natomiast na zimno jak najbardziej, świetne źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, polecam właśnie te dziewicze extra virgin
Jesteś na forum 25 dni, a założyłaś już 12 tematów. W tym dwa o tłuszczach. Możesz spokojnie o wszystko pytać w jednym. Co do smażenia na oliwie zdania są podzielone - do krótkotrwałego smażenia jest ok. Nie wiem po co kupować takie przetworzone spraye, skoro można smażyć na maśle klarowanym, oleju kokosowym, smalcu. Nie ma potzreby eliminowania [...]
Oliwą z oliwek firmy 7 Nutrition jest tradycyjną w szklanej butelce, którą używać można na wiele sposobów, np.: do sałatek, mięs, ryb, warzyw, smażenia, czy po prostu uzupełnić nią tłuszcze w diecie. Cooking spray to oliwa z oliwek, czy inny olej z aromatem lub bez niego, który przeznaczony jest do smażenia. W związku z tym, że używany jej śladowe [...]
[...] oraz bez spotkałam się też z rafinowanym w kostce, ale on nie pachnie wcale, przynajmniej ja nie wyczułam (ot, taka biała "planta" za parę zł) i jest tylko do smażenia, nie ma na nim nic o pielęgnacji, na moim też nie ma 'extra vergine', jest tylko 'nativ' oraz 'erste kalte Pressung' przez analogię do oliwy uznałam że to to, [...]
Tłuszczu do smażenia używaj minimalne niezbędne ilości a nie 20g. Reszte spożywaj na zimno. Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane.
[...] ciemny :) , Można odjąć białka z posiłków troche i wrzucić coś na noc , ale nie musisz . rozkład makro fajnie wygląda jak na początek . Dorzuć suplementację omega 3. Co do smażenia olej kokosowy moze być :) . Co do smażenia na oliwie z oliwek to sam nie wiem jak to w końcu jest . Ja osobiście smażę na niej , oliwa też jest potrzebna w diecie [...]
nie, mowie calkiem powaznie... tluszcze stale sa najlepsze do smazenia...co prawda podczas smazenia we wszystkich tluszczach pojawiaja sie akrylamidy jednak i tak tutaj roslinne pozostaja w tyle bo dodatkowo zamieniaja sie w szkodliwe frakcje trans.. zapewne chodzi Ci o cholesterol obecny w smalcu i masle...tutaj w gre wchodzi znacznie wiecej [...]